Тиждень з професій «Електрогазозварник»

На виконання плану роботи, з метою розширення і поглиблення знань з предметів професійної підготовки, формування у здобувачів освіти прагнення до постійного вдосконалення знань, збудження пізнавального інтересу до вивчення дисциплін шляхом проведення цікавих заходів і показу прикладного характеру в конкретній галузі виробництва в навчальному закладі з 19.04.21 по 23.04.2021 пройшов тиждень з професій «Електрогазозварник».
В рамках тижня заплановані заходи: перегляд відеофільму «Зварювальні апарати. Зроблено в Україні», онлайн конкурс найрозумніший з професійної майстерності (теорія), розгадування кросвордів Word – кросворд, конкурс коміксів « Намалюй історію» на тему безпечна праця на виробництві, на закриття – «Квест – гра».
Перегляд відеофільму «Зварювальні апарати. Зроблено в Україні». https://www.youtube.com/watch?v=PArKZSsA_Tw&t=7s&ab_channel=UATVChannel – обговорення сучасного обладнання в рамках Zoom – конференції.
Word – кросворд – командна гра між учнями груп різних курсів, коли одна група придумувала кросворди, а інша їх розгадувала.


Онлайн – конкурс НАЙРОЗУМНІШИЙ з професійної майстерності (теорія).
За підсумками конкурсу найбільшу кількість правильних відповідей надав учень другого курсу, групи 4/19 Ринейський Іван. Поздоровляємо переможця.
Не менш дивовижними виявилися і комікси, хлопці  змогли відобразити на малюнках «болючі» проблеми з охорони праці на підприємстві. Фрагменти найбільш цікавих коміксів.
https://drive.google.com/file/d/1ed093kXN-a-rGIZiwZjBwBCQo_Z4lKdC/view?usp=sharing

На завершення тижня майстер виробничого навчання Шелуханська М.О. на майданчику Google Meet провела «Квест – гру» – «До вершини МАЙСТЕРНОСТІ».
В ході квесту  команди учнів змагались за право одержати приз, долаючи проблеми та труднощі, застосовуючи свої знання з спеціальних предметівта вміння мислити логічно у нестандартних ситуаціях.
Грали дві команди. Квест складався з 5 конкурсних завдань. Команди отримали  в Google-формі – маршрутний лист де в кожному пункті (питанні) її чекали завдання на логіку, кмітливість , знання з охорони праці та спеціальної технології.

  1. локація «Інструментальна» – потрібно обрати з запропонованих інструментів:

для першої команди – інструмент для виготовлення конструкції ручним дуговим зварюванням;
для другої команди інструмент для виготовлення конструкції  способом напівавтоматичного зварювання.

  1. локація «Я- механік» – потрібно обрати правила користування вибраним обладнанням.
  2. Локація «Технологічна»

– для першої команди розповісти послідовність виготовлення коробу  і обрати з запропонованих, електродні матеріали
– для другої команди  розповісти послідовність виготовлення драбини і обрати з запропонованих, електродні матеріали;

  1. локація – розповісти про заходи з охорони праці;
  2. локація – презентувати свою конструкцію

Для команд було виділено 45 хвилин на проходження локацій. Головною метою гри – перевірити та поглибити знання професійного спрямування, збільшити зацікавленість до обраної професії, створити позитивну атмосферу. Учасники повинні  пройти контрольні пункти, виконати завдання та піднятися на вершину гори «Майстерність».
Більш вдало виконала завдання і перемогла команда 3 курсу – група 11/18, яку до успіху привів  Сметанка Микита.
Моменти гри:
https://docs.google.com/drawings/d/1-aCjrGjz5kgFoTyMugAUQMoETcUj8MA415HqnOkiVZI/edit?usp=sharing

Тиждень зварників  показав, що учні із задоволенням навчаються за обраною професією і бажають стати кваліфікованими робітниками. Сподіваємось, що професія електрогазозварника, яку обрали наші учні, принесе їм радість самореалізації та матеріальний статок.