День захисту тварин

4 жовтня був проведений виховний захід, присвячений міжнародному дню захисту тварин. Учні розповіли, що у всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення. Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу.
В Україні відносини у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу регулюються Конституцією України, Законами України “Про тваринний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про мисливське господарство та полювання”, „Про захист тварин від жорстокого поводження”, “Про Червону книгу України” та іншими нормативно-правовими актами.
Учні переглянули презентацію «Цікаві факти про деяких тварин України», відеоролик до Дня захисту тварин, читали вірші, змагались в математичній грі «Виконай дії і назви тварину».
Про те, що в багатьох з учнів є хатні улюбленці, свідчила яскрава виставка фотографій зі своїми «меншими братами». Приємно було відзначити, що в наших учнів так багато маленьких друзів, і головне – це свідчить про їх добрі серця.