День пам’яті Героїв Небесної Сотні

В лютому 2024 року в Україні уже вдесяте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18-го по 20-те на Майдані загинуло найбільше людей – 78, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – Небесної Сотні.
Небесна сотня – це не просто сотня розстріляних режимом людей. Небесна сотня – це понад сто українців, які віддали своє життя за найбільші цінності людства. Вони змінювали історію України. Ціною свого життя. Бо дуже любили Україну.
Напередодні Дня вшанування пам’яті загиблих Героїв Майдану класними керівниками закладу були проведені тематичні виховні години, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю тих, хто боровся за честь, правду, гідність і віддав своє життя захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.
Вони навічно у нашій пам’яті, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!
А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров’ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав..
Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду – сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий…
І рани їхні вже не їм болять…
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…