Захід до Дня авіації та космонавтики

12.04.2024 в рамках предметного тижня природничих дисциплін та інформатики викладачем фізики і астрономії Савєльєвою О.І. зі здобувачами освіти групи № 10/21 було проведено захід, приурочений до Дня авіації та космонавтики, який відзначають 12 квітня в усьому світі.
Ольга Іванівна за допомогою сервісу Еmaze ( інтерактивна презентація «Загадкові космонавти») ознайомила присутніх з тваринами, які вирушили у космічний простір на космічних кораблях різного типу з науково-дослідницькою метою. До виходу людини в космічний простір 1961 року польоти тварин мали перевірити, чи можуть майбутні космонавти вижити після польоту, і якщо так, то як політ може вплинути на їх здоров`я.
За допомогою сервісу Quizizz було проведено онлайн-вікторину « Подорож Сонячною системою». Переможцями вікторини стали Кулько Антон – І місце, Шишов Олександр – ІІ місце, Згурський Геннадій – ІІІ місце.
Здобувачі освіти отримали багато позитивних емоцій. Навіть після закінчення заходу ще деякий час відбувалася дискусія викладача і здобувачів освіти щодо освоєння людиною космосу.