День пам’яті та примирення

День пам’яті та примирення – пам’ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».
Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошені присвячені пам’яті жертв цієї війни Дні пам’яті та примирення, що відзначаються 8 та 9 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.
На відзначення цих пам’ятних дат, з метою гідного вшанування пам’яті українських воїнів, які зробили свій героїчний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції, виховання мужності, почуття патріотизму, любові до Батьківщини, до історії свого народу, пошани до ветеранів Другої світової війни та висловлення поваги всім тим, хто боровся проти нацизму класні керівники разом зі здобувачами освіти провели в групах тематичні виховні години.
Нехай цей день стане нагадуванням про те, що мир та свобода – це найважливіші цінності, які ми повинні берегти та захищати. Особливо тепер, коли ворог нещадно атакує нашу Батьківщину, руйнує ракетами українські міста, вбиває дітей. Та ми віримо, що зовсім скоро настане наш день Перемоги і ми зможемо щасливо і вільно жити в своїй країні!