Виховний онлайн-захід до Дня Європи.

09.05.24 року в ДНЗ «Запорізький ЦПТО» класним керівником Скрябіною Я.В. був проведений відкритий виховний онлайн-захід до Дня Європи.
Усвідомлюючи європейську ідентичність українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, 8 травня 2023 року був підписаний Указ Президента України №266/2023, в якому День Європи в Україні тепер щороку відзначається 9 травня спільно з державами Європейського Союзу.
День Європи – це символ започаткування нової, успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу.
Відзначення цього дня – ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей, дізнатися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомитися з культурою європейських країн, зустрітися з цікавими людьми, обговорити питання сьогодення та отримати по-справжньому незабутні враження.
День Європи є ще однією нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація. За час, що минув від першого Дня Європи в Україні, це свято стало настільки популярним у країні, що його без перебільшення можна назвати частиною сучасного формування національної самобутності українців. У цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію та, що найголовніше, наше спільне майбутнє.