Свято Масляної

В Україні прийнято святкувати одне із стародавніх і шанованих слов’янських свят – Масляну. Вона присвячена приходу весни. Масляну прийнято святкувати протягом усього тижня, і звичайно ж – пекти млинці.
Відразу після завершення свята починається Великий піст. Головним символом свята є млинці. З ними пов’язана частина традицій і вірувань. Так, вважається, що перший млинець необхідно віддати птахам, як данину покійним родичам.
Якщо млинці в свято виходять смачними і красивими, то і рік буде хорошим. А ось занадто товсті або невдалі частування пророкують негаразди.
Також прийнято готувати оладки, пироги, сирники, булочки або пампушки тощо
27.02.2020 року  в нашому закладі освіти відбулося свято Масляної. Свято проходило на плацу  з веселими конкурсами, співами, танцями, виступом хору робітників закладу, куштуванням вареників з сметаною, випіканням млинців і, звичайно ж, спаленням опудала зими.
Перед початком свята, була виставка млинців, було дуже  багато охочих не лише сфотографуватися, а й скуштувати млинців. По завершенню свята, всі групи розійшлися смакувати млинці з варенням, сметаною та іншими солодощами.